menu

Fotografie Promotie en Oratie

Ik maak verhalende reportages en ben aanwezig vanaf de voorbereidingen in het zweetkamertje tot de felicitaties van de commissie en de belangrijkste mensen om je heen. Ik leg de voorbespreking met de paranimfen en de pedel, het lekenpraatje, de verdediging van het proefschrift, de laudatio, de uitreiking van de bul en de receptie vast.

Het verdedigen van een proefschrift is een officiële ceremonie met een strikt protocol. Daarom vind ik het belangrijk als fotograaf de promotieprotocollen van de universiteit goed te kennen. Zo kan ik zo onopvallend mogelijk en volgens de regels van de universiteit te werk gaan. Daarnaast zijn de reglementen voor de fotografie van de verdedigingsceremonie bij de verschillende universiteiten net weer anders. Zo mag bij sommige universiteiten, zoals in de Agnietenkapel van de Universiteit van Amsterdam (UvA) vanaf het lekenpraatje tot en met de uitreiking van de bul gefotografeerd worden (dus ook tijdens de verdediging). Promoveer je bijvoorbeeld aan de Universiteit Utrecht of Universiteit Leiden, dan gelden weer andere regels voor de fotografie.

Omdat ik al jaren promotiereportages maak aan de Vrije Universiteit (VU), Universiteit van Amsterdam (UvA), Universiteit Utrecht (UU), Radboud Universiteit en de Universiteit Leiden ben ik bekend met de verschillende protocollen en reglementen. Zo kun jij je volledig concentreren op de verdediging en kan ik het verhaal van je promotie het beste vastleggen.

Na afloop van de promotie ontvang je de volledige serie nabewerkte foto’s in een online gallery met wachtwoord en in hoge resolutie.

De kosten voor 2 uur fotografie (voorbereiding, verdediging van het proefschrift, laudatio en een deel van de receptie/felicitaties) bedragen €365.

Neem vooral contact op als je vragen hebt, of wilt informeren naar de mogelijkheden voor de fotografie van je promotie, oratie of afscheidsrede.

Read More...